Ibrahimović se nije šalio: PSG mu zaista duguje jednu platu

Radiosarajevo.ba
Ibrahimović se nije šalio: PSG mu zaista duguje jednu platu
Izjava Ibrahimovića kako mu iz Pariza jedino nedostaje plata brzo se proširila svjetskim medijima, a malo ko je pomislio da mu Sveci zaista duguju platu. Šveđanin se po svemu sudeći nije šalio. Potvrdio je to i klub s Parka prinčeva.

PSG je potvrdio da je u sporu sa Ibrahimovićem, te da zbog toga ne žele da mu uplate posljednji bonus, prenosi ESPN. 

"Klub je uvijek poštovao svoje obaveze. Svih prethodnih 48 plata isplaćeno je na vrijeme. Sada čekamo dokument koji je igrač obavezan dostaviti po ugovoru koji smo napravili, kako bi isplatili i posljednji bonus", rekli su iz Paris Saint-Germaina.

Još u junu engleski Telegraph izvijestio je da je u ugovoru napadača stajala klauzula, po kojoj Ibrahimović može dobiti bonus samo ako ne potpiše ugovor s drugim klubom, prije isteka ugovora s PSG-om.

Ibrahimović je ugovor imao do 30. juna, a upravo je tada na društvenim mrežama objavio informaciju da je njegov novi klub Manchester United, uz poruku: "Vrijeme je da svijet sazna. Moja sljedeća destinacija je Manchester United."

Crveni đavoli nisu potvrdili dolazak Ibrahimovića do narednog dana, kada je Šveđanin postao slobodan igrač.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije