Ibrahimović: Jose i ja smo isti, poraz nije opcija

Radiosarajevo.ba
Ibrahimović: Jose i ja smo isti, poraz nije opcija
Utakmica koju su svi čekali na rasporedu je sutra. Veliki derbi Manchestera još većim učinit će tri čovjeka. Zlatan Ibrahimović, Jose Mourinho i Pep Guardiola.

Na Old Traffordu u prvom susretu subotnjeg programa četvrtog kola Premiershipa snage će odmjeriti United i City. Uoči ovog susreta Zlatan je govorio za BBC, a dio intervjua već je objavljen. Kompletan intervju bit će emitovan u subotu u 13 sati po srednjoevropskom vremenu.

Kakav je vaš odnos s Mourinhom?

"Odnos igrača i trenera treba da bude baš to, odnos igrača i trenera. Znam ga od ranije, znam što želi, znam koji su njegovi zahtjevi, koji su njegovi ciljevi. On je pobjednik. I sebe vidim kao pobjednika. Volim da pobjeđujem. Uradit ću sve što treba da pobijedim. On razmišlja isto. On je osvajao trofeja i ja sam osvajao trofeje. Osvajali smo kao mladi, osvajat ćemo i sada kada smo malo stariji. Ne stariji, malo stariji", rekao je Ibrahimović kroz osmijeh.

Šta ga odvaja od drugih? Šta ga čini tako uspješnim trenerom?

"Gdje god je bio, on je osvajao trofeje. Osvajao je trofeje kada je bio u različitim timovima. S Portom je osvojio Ligu prvaka. To niko tada nije očekivao. U kratkom periodu postao je jako uspješan, a to nema svaki trener. Mnogo trenera gradi svoju karijeru polako, a klubovi imaju strpljenje s njima. Ovaj trener ostvaruje velike uspjehe u kratkom periodu", istakao je Ibrahimović i dodao:

"Otvoren je prema svima, nije trener koji će vam pričati iza leđa. On će vam reći u lice. Ukoliko niste dovoljno dobri, onda je to jednostavno tako. Meni je uvijek draže raditi s takvim trenerom, nego da imate nekoga ko vam ništa ne govori. Niste u najboljoj situaciji, ali mislite da jeste, jer vam ne govori ništa. Kod njega nije tako. On radi ono što treba kako bi pobijedio i uradit će sve da dođe do trijumfa. Baš kao i ja. Ne prihvatam poraz. Kada gubim ja učim i ja neću izgubiti, pobijedit ću", rekao je Ibrahimović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije