Erkin: Je li me De Boer otjerao što sam Turčin, ili zbog nečeg drugog?

Radiosarajevo.ba
Erkin: Je li me De Boer otjerao što sam Turčin, ili zbog nečeg drugog?
Lijevi bek reprezentacije Turske, Caner Erkin, ovog je ljeta stigao u redove milanskog Intera, ali je ekspresno posuđen u Bešiktaš. Tako je Erkin postao jedan od rijetkih fudbalera koji su nosili dres tri najveća kluba u Turskoj.

Nije Erkin zbog toga sretan, a za sve krivi Franka De Boera, holandskog stručnjaka koji je ovog ljeta na klupi Intera zamijenio Roberta Mancinija. Upravo je Talijan insistirao na dolasku Turčina.

"Inter me je pratio dvije godine i prijalo mi je to što se interesuju za mene. Naporno sam radio kako bih skrenuo pažnju na sebe. Kada sam konačno došao u klub, Mancinija je zamijenio De Boer, koji je imao predrasude od prvog treninga.

Nakon smo tri ili četiri treninga rekao mi je da nisam poželjan u ekipi. Nije bilo nikakvog objašnjenja i ne znam za što se to desilo. Možda zbog toga što sam Turčin, ili je neki drugi razlog. Pitao sam čelnike kluba da mi objasne o čemu se radi, ali sam dobio odgovor da ne žele da se miješaju u trenerov posao", rekao je Erkin za turski Hürriyet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije