'Zlatan je Zlatan u svakom klubu'

Anadolija
'Zlatan je Zlatan u svakom klubu'
Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho je uoči derbija protiv Citya, koji je na programu u subotu u 13.30 sati na Old Traffordu, izjavio da želi biti spreman za svaku moguću situaciju u tom meču.

"Spremamo se koliko možemo i želimo biti fokusirani na svaku situaciju u kojoj se možemo naći. Ono nepredvidljivo želimo svesti na minimum. Imamo nekoliko solucija, a znamo i da je sigurno tako na suprotnoj strani", rekao je Mourinho.

Portuglaski stručnjak je ipak pohvalio gradskog rivala, kao i njihovog trenera Pepa Guardiolu, s kojim je do sada nerijetko bio na ratnoj nozi.

"Znam da je derbi važan za navijače, ali ja moram držati emocije pod kontrolom. Guardiola je jako dobar trener i naš odnos nije nikakav problem. City je također odlična ekipa. City je pravi konkurent za titulu i takvog ga moramo posmatrati, i sigurno pokazati i poštovanje", kazao je Mourinho.

Istakao je da United ove sezone po svaku cijenu želi osvojiti naslov prvaka Engleske.

"Mi se pripremamo za osvajanje titule, a kada to radite, posebno u prvom dijelu sezone, ni jedna utakmica nije važnija od druge", rekao je Portugalac.

Dotakao se i najveće zvijezde Zlatana Ibrahimovića u klubu kojeg vodi.

"On je Zlatan u svakom klubu. Tako da se ne radi o treneru ili klubu već o njemu. Fenomenalan je. Nije želio uzeti kineske ili američke milione već je došao igrati fudbal na najteže mjesto za igranje tog sporta. Njegova je priroda takva, njegov karakter je takav da mu moje motivisanje uopšte ne treba", rekao je na kraju Mourinho.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije