Mourinho: City je opasniji bez Aguera

Fena
Mourinho: City je opasniji bez Aguera
Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho smatra da će njihov gradski rival Manchester City biti opasniji protivnik bez najopasnijeg igrača "Građana" Sergia Aguera.

Mourinho će imati cijeli tim na raspolaganju na dugoočekivanoj utakmici koja se igra u subotu, dok trener Cityja Pep Guardiola neće moći računati na Aguera, koji je suspendiran na tri utakmice zbog incidenta na meču protiv West Hama.

Argentinski napadač je najbolji strijelac Cityja svake sezone, otkako je došao 2011. godine iz Atletico Madrida, a ove je postigao šest golova, sedam u karijeri protiv Uniteda.

Međutim, Mourinho ne smatra da Aguerovo neigranje mijenja balans u korist Uniteda.

"Bit će mnogo teže. Kada je Aguero dostupan, znamo da igra, tada imamo uvid u njihovu formaciju i dinamiku. Ako je spreman, igrat će. Ali sada neće igrati, oni su nevjerovatan tim sa mnoštvom mogućnosti, i postoje mnoge stvari koje Guardiola može učiniti", kazao je portugalski stručnjak, prenosi Eurosport.

Oba tima dosad imaju maksimalan učinak, po tri pobjede. Utakmica se igra od 13.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije