Manchester City: Pep Guardiola produžio ugovor

0
Radiosarajevo.ba
Manchester City: Pep Guardiola produžio ugovor
Foto: EPA / Pep Guardiola

Nakon što su se pojavile informacije da je Pep Guardiola dogovorio novi ugovor sa Manchester Cityjem, sa Etihada je stigla potvrda.

Španski stručnjak Pep Guardiola produžio je ugovor na dvije godine do 2023. godine i tako otklonio sve brige Građana iz Manchestera.

Mnogi u Cityju bili su zabrinuti jer je Guardiola vodio tim u svojoj posljednjoj sezoni aktuelnog ugovora, ali su pregovori zaključeni veoma brzo i Španac će još neko vrijeme ostati na klupi Građana gdje je osvojio sve trofeje u više navrata u Engleskoj, ali ne još ono najvažnije, titulu evropskog prvaka.

"Od dolaska u City ljudi ovdje su učinili da budem dobrodošao i da se tako osjećam. Sa takvom podrškom imao sam sve što menadžer treba imati. Izazov za nas je da nastavimo se razvijati i vrlo sam uzbuđen šta nam budućnost zajedno donosi”, rekao je Pep Guardiola.

Nakon reprezentativne pauze, ovaj vikend se nastavlja nogomet u Engleskoj.

Manchester City će u subotu, 21. novembra igrati gostujuću utakmicu protiv Tottenhama i to će biti pravi test za ekipu Guardiole.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije