Penal drama na Etihadu: Kraljevi srušili City i izborili polufinale Lige prvaka

0
Radiosarajevo.ba
Penal drama na Etihadu: Kraljevi srušili City i izborili polufinale Lige prvaka
Foto: EPA - EFE / Manchester City - Real Madrid

Ogromno rivalstvo klubova iz Manchestera i Madrida nastavilo se i večeras na Etihadu gdje je domaćin Manchester City ugostio Real Madrid u revanšu četvrtfinala Lige prvaka.

Nakon 120 minuta igre, rezultat je bio 1:1, odnosno 4:4 ukupno pa se pobjednik tražio izvođenjem penala, uspješnija u izvođenju penala bila je ekipa Real Madrida.

Prvi susret večerašnjih rivala pružio je sve ono što svaki fudbalski fanatik želi da vidi, veliki broj golova, otvorenu igru i taktičko nadmudrivanje svima znanih trenera Guardiole i Ancelottija, a konačan rezultat prvog meča četvrtfinala završen je rezultatom 3:3.

Izetbegović pisao ministrima vanjskih poslova: 'U normalnom svijetu za ovo ne bi bilo potrebe'

Izetbegović pisao ministrima vanjskih poslova: 'U normalnom svijetu za ovo ne bi bilo potrebe'

Ulog je bio ogroman, a historija međusobnih susreta djelimično je bila na strani domaćih koji su slavili u četiri navrata, tri puta su slavili Madriđani, a četiri puta je bilo neriješeno.

U ovaj meč obje ekipe su ušle sa najjačim sastavima pa je nekako spektakl bio neminovan. Glavni sudac susreta bio je Italijan, Daniele Orsato.

Prva ozbiljnija situacija viđena je u osmoj minuti kada je nakon sjajne akcije Građan De Bruyne uputio jedan pas, ali je Lunin bio dobro postavljen, piše Sport Centar.

Gosti su zaprijetili u desetoj minuti sa distance je šutirao Camavinga, ali je njegov udarac bez većih problema odbranio golman domaćih, Ederson.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije