Večeras ćemo saznati drugi par polufinala Lige prvaka

0
Radio Sarajevo
Večeras ćemo saznati drugi par polufinala Lige prvaka
Foto: UEFA / Liga prvaka

Nakon što su sinoć Borussia Dortmund i PSG osigurali svoje mjesto u polufinalu Lige prvaka, večeras ćemo saznati i ostala dva sudionika polufinala. U revanš utakmicama četvrtfinala snage će odmjeriti  Bayern i Arsenal, te Manchester City i Real Madrid.

Prva utakmica između njemačkog i engleskog predstavnika završila je izjednačeno 2-2 na Emiratesu 9. aprila. Bukayo Saka i Leandro Trossard su postigli golove za Topnike, dok su Serge Gnabry i Harry Kane zatresli mrežu Nijemaca. Bayern je u posljednje vrijeme bio nadmoćan nad Arsenalom, ostvarivši neporažen niz od četiri utakmice (tri pobjede). S druge strane, Arsenal traži svoju prvu pobjedu u međusobnim susretima ovih momčadi od oktobra 2015. Gol-razlika Bavaraca u tom razdoblju iznosi 17-5. Bajern je bio posebno ubjedljiv 2017. godine, kada su se zadnji put susrela ova dva tima u knock-out fazi. Tada je londonski tim u oba navrata poražen identičnim rezultatom 5-1.

U četiri ovosezonska susreta Lige prvaka na domaćem terenu Bayern nije doživio poraz (tri pobjede), dok Arsenal bilježi jednu pobjedu, jedan remi i dva poraza u gostima. Prošlog kola Bayern se oprostio od titule njemačkog prvaka po prvi put nakon 11 godina, iako su pobijedili Köln 2-0, dok je Arsenal izgubio na domaćem terenu od Aston Ville sa 0-2 predavši vrh tablice Manchester Cityju.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Ovo je već četvrti put u posljednjih pet sezona da se ove dvije momčadi susreću u eliminacijskoj fazi natjecanja. U prethodna tri susreta, Manchester City je slavio dva puta, dok je Real Madrid jednom pobijedio, točnije, u polufinalu pretprošle sezone. Zanimljivo je napomenuti da je jedina utakmica između ova dva suparnika koja nije bila neizvjesna bila uzvratni polufinalni susret prošle sezone. Nakon remija 1-1 u prvoj utakmici u Madridu, Manchester City je odigrao svoju najbolju utakmicu te sezone i slavio s visokih 4-0. Navijači Građana nadaju se sličnom scenariju i večeras.

Prvi susret ovog puta bio je vrlo izjednačen i spektakularan, završio je 3-3. Manchester City sada ima niz od 24 utakmice bez poraza, a na domaćem terenu nisu poraženi čak 41 utakmicu, što znači da danas mogu izjednačiti rekord iz 2021. godine kada su ostali neporaženi 42 utakmice.

S druge strane, Real Madrid dominira u prvenstvu Španjolske, ostali su neporaženi u posljednjih 15 utakmica. Znatno su opušteniji u domaćem prvenstvu od Građana i s puno motivacije dočekuju ovaj težak susret. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije