Pada rekord Neymara: Real Madrid nudi nerealnu svotu novca za Mbappea

Radiosarajevo.ba
Pada rekord Neymara: Real Madrid nudi nerealnu svotu novca za Mbappea
Foto: EPA / Kylian Mbappe

Rekord jednog fudbalskog transfera iznosi 222 miliona eura i toliko je Paris Saint-Germain platio za usluge Neymara katalonskoj Barceloni.

Rekord će pokušati oboriti Real Madrid. Prema pisanju France Footballa, trener Kraljeva - Zinedine Zidane istaknuo je kako je upravo Mbappe ključni fudbaler u obnovi ekipe madridskog Reala.

Francuz nije želio razgovarati o potencijalnim pojačanjima na posljednjoj konferenciji za medije.

"Znate kakav je moj stav o tome i da razgovaram isključivo o svojim fudbalerima. Svjestan sam kakvu kvalitetu imaju Mbappe i Neymar, ali fokusiran sam samo na svoju ekipu i ništa drugo", poručio je Zidane.

France Footbal kaže kako će Real Madrid za Mbappea ponuditi 280 miliona eura. Bezobraznih 280 miliona eura.

Sjećate se onih 222 miliona eura za Neymara, e za te novce PSG je mogao kupiti par kopački svakom djetetu u Parizu, pokloniti po četiri Bugatija svakom svom fudbaleru, okačiti najskuplju sliku na svijetu u svlačionicu, kupiti Hanover, Stuttgart, Augsburg i Freiburg, čitavu austrijsku Bundesligu, finansirati izgradnju 30.000 vodenih pumpi za čistu vodu širom svijeta... Sada je cifra 280 miliona eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije