Pogledajte kako je izgledao Džekin put do najboljeg strijelca Europe

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je izgledao Džekin put do najboljeg strijelca Europe
Bosanskohercegovački Dijamant na sinoćnoj utakmici između rimske Vučice i Sassuola ušao je u historiju još jedne lige, a ovog puta riječ je o italijanskoj Serie A.

Džeko je na sinoćnjoj utakmici svoj tim doveo do pobjede u 10. kolu italijanskog prvenstva, pogodivši čak dva puta mrežu protivnika, što mu je pomoglo da obori i jedan rekord star 16 godina.

Naime, ovim pogocima uspio je popraviti ličnu statistiku i još više se učvrstiti na samom vrhu liste najboljih strijelaca Serie A sa deset postignutih golova, čime je uspio izjednačiti i rekord od deset golova u deset prvenstvenih utakmica, koji je u sezoni 2000/01. postavio legendarni napadač Gabriel Batistuta.

Upravo nakon ovog uspjeha i italijanska Gazzetta dello Sport ustvrdila je da je Džeko najbolji strijelac Europe, što i jeste u ovom trenutku, te je to jedan razlog više da se bh. ljubitelji fudbala ponose njegovim uspjehom. Posebno jer je Džeko nadjačao i najbolje igrače svijeta u pet najjačih liga svijeta.

A kako je došao do tog uspjeha možete pogledati u narednom videu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije