Otkriven pravi razlog zašto je Vincent Tan prodao FK Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Otkriven pravi razlog zašto je Vincent Tan prodao FK Sarajevo
Twitter / Vincent Tan

Belgijski mediji su se danas raspisali o Vincentu Tanu, bivšem većinskom vlasniku Fudbalskog kluba Sarajevo, koji je prodajom upravljačkih prava u timu s Koševa, napravio odličnu stvar za drugi klub koji je u njegovom vlasništvu - belgijski Kortrijk.

Belgijski list HLN u današnjem tekstu navodi da je Tan prodajom vlasništva FK Sarajevo prijatelju iz Vijetnama Nguyenu Namu, svoj drugi klub Kortrijk doveo na korak od Europe.

"Union St. Gilloise Union nije dobio europsku licencu i zbog toga ne može dobiti kartu za Europu. No, KV Kortrijk može ući u Europu od ove sezone pa nadalje, jer vlasnik Vincent Tan više nije glavni dioničar u "sestrinskom klubu" FK Sarajevo", navodi se, između ostalog, u tekstu na ovom portalu.

Naime, Nogometni savez Belgije je odobrio licencu za Europu upravo Kortrijku, koji se u šampionatu Belgije bori za izlazak na međunarodnu scenu.

Kortrijk je trenutno drugoplasirani u grupi B belgijskog Play-offa sa devet bodova poslije tri kola, a ispred njih je St. Gilloise koji nije dobio licencu za Europu, pa su sada širom otvorena vrata Europe za klub Vincenta Tana.

Tanu je ostao u vlasništvu velški Cardiff. 

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije