Oglasio se i Vincent Tan o prodaji FK Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Oglasio se i Vincent Tan o prodaji FK Sarajevo
Radiosarajevo.ba / Vincent Tan
Malezijski biznismen Vincent Tan, vlasnik Fudbalskog kluba Sarajevo, za BBC govorio je o navodnoj prodaji svojih udjela u sportskim klubovima širom svijeta, a među njima je i FK Sarajevo.

Tan je izjavio da je "sve što ima na prodaju za pravu cijenu, osim njegove porodice", ali naglasio je kako trenutno nema u planu da prodaje svoj udio ni u jednom nogometnom klubu koje ima.

Američki portal Bloomberg je ranije objavio kako Tan namjerava prodati udjele u Cardiff Cityju, Los Angeles FC-u, Kortrijku i Sarajevu, no malezijski milijarder je to sve demantirao za BBC, iako nije odbio mogućnost prodaje.

"Trenutno ne razmišljam o prodaji nijednog kluba, ali ukoliko dobijem pravu ponudu, sigurno bih razmislio o tome. Uvijek sam javno govorio da je sve što imam na prodaju za pravu cijenu, osim moje porodice", kazao je Tan za BBC.

Iz FK Sarajevo naglasili su da većinski vlasnik upravljačkih struktura u Skupštini FK Sarajevo, Vincent Tan je "donio mnogo toga dobrog Fudbalskom klubu Sarajevo".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije