Vincent Tan prodaje FK Sarajevo?

Radiosarajevo.ba
Vincent Tan prodaje FK Sarajevo?
Radiosarajevo.ba / Vincent Tan
Malezijski biznismen, prema navodima američkog Bloomberga, spreman je prodati svoj udio u sportskim klubovima diljem svijeta, a među njima je i FK Sarajevo.

Kako javlja Bloomberg, Vincent Tan, prvi čovjek konglomerata Berjaya Group, uz tim s Koševa, prodaje i Cardiff City, zatim Los Angeles FC, te belgijski KV Kortrijk.

Američki medij donosi detaljan izvještaj o prodaji Cardiffa, koji je u Tanovom vlasništvu već sedam godina. Cardiff je na prodaju za 50 miliona funti (115 miliona KM).

Bloomberg je komentar zatražio i od FK Sarajeva no nisu ga dobili, a premijerligaš naše zemlje zvanično se nije oglasio o informaciji.

Jedini komentar stigao je iz izvora bliskih Cardiffu koji su za tamošnji Wales online poručili kako Tan neće prodati Cardiff. Neimenovani izvori tvrde da su iznenađeni pisanjem američkih medija, te poručuju da su odnosi Tana i čelništva ovog kluba na zavidnom nivou.

Podsjećamo da je "amidža" postao većinski vlasnik bordo kluba krajem 2013. godine.

Tan je jedan od najbogatijih Malezijaca, čije se bogatstvo procjenjuje na oko 1,3 milijarde dolara. Stekao ga je kao čelnik i većinski vlasnik malezijske kompanije Berjaya Corporation Berhad, no vodi je njegov najstariji sin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije