Kakanjci odnijeli bodove iz Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Kakanjci odnijeli bodove iz Sarajeva
Sarajevski Olimpic danas je na stadionu Otoka u šestom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odmjerio snage s Fudbalskim klubom Mladost Doboj kod Kaknja. Slavili su gosti rezultatom 3:2.

I jedni i drugi su u ovaj meč ušli dosta agilno, bez puno taktiziranja, ali prvu pravu priliku na utakmici imao je Jusufović u 33. minuti čiji je udarac odbranio Bandović, ali je pomoćni sudac signalizirao i ofsajd.

Ipak, Mladost dolazi do vodstva nekoliko minuta kasnije, odnosno u 41. minuti kada su gosti odlično izradili odbranu Olimpica, a akciju u gol pretvorio Husić i donio prednost svojoj ekipi. Tim rezultatom je i završeno prvo poluvrijeme, da bi u drugom vidjeli mnogo veća uzbuđenja.

Mladost je nakon samo četiri minuta igre u nastavku došla do drugog gola kada je Brkić fantastičnim udarcem matirao Bandovića za 0-2. Mnogi su mislili da je tu utakmica i završena, no domaćini se nisu predavali. Igrao se 56. minut susreta kada je Sanjin Lelić smanjio prednost gostiju na 1-2, da bi samo četiri minute kasnije Isaković skrivio penal, a siguran sa bijele tačke bio Regoje i poravnavao na 2-2.

Na krilima brzog izjednačenja Olimpic je nastavio sa velikim pritiskom na gostujuću ekipu, ali se Mladost uspjela osloboditi i u 74. minuti doći do novog vodstva. Strijelac trećeg gola bio je Isaković koji se tako iskupio za jedanaesterac postigavši pogodak koji je donio drugu pobjedu Mladosti ove sezone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije