Oglasili se iz FK Željezničar: Horde zla još jednom su poslali ružnu sliku u svijet

5
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz FK Željezničar: Horde zla još jednom su poslali ružnu sliku u svijet
Foto: Facebook / Navijači Sarajeva uništili više stolica na tribini Sjever

Bh. prijestolnica je obojena u plavo nakon što su fudbaleri Željezničara pobijedili Sarajevo s rezultatom 2:0 u vječitom derbiju odigranom u okviru 21. kola Premijer lige BiH, koji je igran na Grbavici.

Nažalost, i ovog puta je sportski segment pa i majstorija Ermina Zeca otišli u drugi plan. Za sve navedeno su najzalsužniji najvatreniji simpatizeri gostujućeg tima - Horde zla. Uoči utakmice nekoliko navijača Bordo tima upalo je na teren te su s upaljenim bakljama krenuli prema Jugu, gdje su smješteni najodaniji navijači Plavih - Manijaci.

Kako se moglo vidjeti na snimcima objavljenim na društvenim mrežama, Horde zla su pokušale oteti transparent Manijacima, što im nije pošlo za rukom. Manijaci su također uletili na teren, a u općem metežu na terenu je ostao jedan navijač Sarajeva, koji je izvukao deblji kraj.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Nažalost, tu nije bio kraj. Navijači Sarajeva su uništili više stolica na tribini Sjever, što im, nažalost, nije prvi put. Da stvar bude gora, domaćini su komšijama s Koševa ustupili besplatne karte za utakmicu.

Iz Zvorničke su odmah reagirali.

"Nažalost, da sve okolnosti vezane za gradski derbi ne prođu na najbolji način, pobrinuli su se navijači Fudbalskog kluba Sarajevo koji su svojim nedoličnim i huliganskim načinom ponašanja ponovo narušili ugled grada Sarajeva i poslali još jednom ružnu sliku u svijet. Ovo je nastavak kontinuiranog procesa uništavanja imovine našeg Kluba od strane huligana Fudbalskog kluba Sarajevo. Sramotno je da se takvim navijačima daju ulaznice, a koje je, podsjećamo, Fudbalski klub Željezničar besplatno stavio na raspolaganje Fudbalskom klubu Sarajevo.

Ovim putem obavještavamo javnost da je formirana Komisija za procjenu štete koja je počinjena tokom gradskog derbija i Fudbalski klub Sarajevo će snositi troškove neodgovornog i huliganskog istupa svojih navijača", navodi se, između ostalog, u saopćenju FK Željezničar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije