Oglasila se UEFA o penalu za Manchester United

Radiosarajevo.ba
Oglasila se UEFA o penalu za Manchester United
Twitter / PSG - Manchester United

Manchester United je u srijedu slavio na Parku prinčeva protiv Paris Saint-Germaina rezultatom 3:1 i tako nakon 0:2 na domaćem terenu postao prvi klub koji se vratio nakon zaostatka.

United je do trećeg gola došao u posljednjim minutama utakmice i to nakon što je slovenski sudija Damir Skomina pregledao spornu situaciju zahvaljujući VAR tehnologiji.

Žalili su se Parižani na ovu odluku, ali stiglo je i objašnjenje iz UEFA-e povodom sporne situacije u kojem se navodi da je odluka Skomine ispravna.

"Nakon pregledavanja situacije iz različitih uglova, VAR je predložio glavnom sudiji da sam procijeni, na terenu, da li je bio penal ili ne. Sudija je poslije pregledavanja snimaka potvrdio da putanja lopte nije bila mala i utjecaj na igru nije mogao da se podvede pod neočekivan. Njegova ruka nije bila blizu tijela, već je svojom rukom zaustavio loptu na putu ka golu. Iz tog razloga sudija je pokazao na bijelu tačku", saopćili su iz UEFA-e.

Dodali su iz krovne kuće europskog fudbala kako su i ostale odluke koje su donesena odlukama VAR-a ispravne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije