Navijači Željezničara poslali snažnu poruku NSBiH i UEFA-i

Radiosarajevo.ba
Navijači Željezničara poslali snažnu poruku NSBiH i UEFA-i
Facebook / Navijači Željezničara poslali snažnu poruku NSBiH i UEFA-i

U jednom hotelu na Ilidži održan je seminar u organizaciji Europske nogometne federacije (UEFA) i Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NSBiH) povodom zabrane korištenja pirotehnike na stadionima.

Najvatreniji navijači Fudbalskog kluba Željezničar, popularni Manijaci, u neposrednoj blizini mjesta gdje se seminar održavao na ogradi su okačili transparente snažnim porukama.

Oni su, a to je u velikoj mjeri i tačno, istakli da gledatelje s nogometnih utakmica nisu otjerale baklje, već loš fudbal.

„Nisu baklje otjerale ljude sa stadiona, već loš fudbal“, te „UEFA je mafija, naš im savez konkurencija“, samo su neke od poruka na ogradi pored hotela u kojem se održao ovaj seminar.

Navijači Željezničara poslali snažnu poruku NSBiH i UEFA-i - undefined

Njihovo obraćanje prenosimo u cijelosti:

“Prethodna dva dana (6. i 7. mart) se održavao seminar i edukacija o zabrani upotrebe pirotehnike na stadionima, koji je iniciran od strane “gospode” iz UEFA-e. Seminaru je prisustvovalo stotinu učesnika, a pored delegata iz UEFA-e su se našli delegati iz NS/FS BiH, FSRS, NS Federacije i predstavnici Antikorupcionog tima.

Među tih stotinu učesnika su prisustovali gosti iz HNS-a, FS Srbije, FS CG, FS Makedonije, te MUP-a Srbije,MUP-a Crne Gore, MUP-a Makedonije i FIFA oficir za bezbjednost, skoro svi MUP-ovi iz naše države, te razne zažtitarske agencije.

Prisustvo pobrojanih institucija/agencija, pokazuje ozbiljnost tematike, kojom će se sigurno u narednom periodu više pozabaviti na našim stadionima.

Manijaci su na simboličan način ispratili “zasjedanje”, te su okačili tri poruke kao znak protesta.

Nama ništa drugo ne preostaje, osim da pratimo daljni tok dešavanja i naravno da po potrebi reagujemo.

MANIJACI PROTIV MODERNOG FUDBALA”, saopćili su navijači FK Željezničar.

Navijači Željezničara poslali snažnu poruku NSBiH i UEFA-i - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije