Uoči Hasetovog memorijala: Spektakl u najavi, pobjedniku 3.000 KM

Radiosarajevo.ba
Uoči Hasetovog memorijala: Spektakl u najavi, pobjedniku 3.000 KM
Arhiv / Detalj s prošlih Hasetovih memorijala

U prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo održana je konferencija za medije povodom održavanja Memorijalnog turnira Asim Ferhatović Hase, koji će biti održan 28. i 29. decembra ukupno 27. put.

Na turniru će učestvovati: FK Sarajevo, FK Velež, FK Slavija, FK Dinamo Pančevo, FK Željezničar, FK Olimpik, FK Goražde i organizator turnira FK Vratnik.

Također, odigrat će se i revijalna utakmica između veterana Sarajeva i Željezničara.

Ispred Organizacionog odbora turnira prisutnim predstavnicima medija obratili su se Mirsad Fazlagić, Mirsad Ibrić i Mufid Zimić.

“Naš Hase je bio inovator koji je gledao kako da unaprijedi društvo i sport. Njemu je posvećen turnir, koji nadilazi granice BiH. Novo rukovodstvo FK Vratnik potrudilo se da bude sve na vrhunskom nivou, uz učešće ekipa iz drugih zemalja”, rekao je Ibrić.

Istaknuto je da će žrijeb turnira biti održan 24. decembra.

“Za nas je turnir važan kako bi se sjetili Haseta. Pokušali smo dovesti najbolje ekipe u ovom trenutku, jer to Hase zaslužuje. Dobili smo garancije da će svi doći u najjačem sastavu. Ekipe će biti podijeljenje u dvije grupe, žrijebanje će biti 24. decembra, neće biti dirigovano u smislu da recimo izbjegavamo da Željo i Sarajevo budu u istoj grupi”, objasnio je Zimić.

Legendarni as Sarajeva Mirsad Fazlagić je dugo godina dijelio svlačionicu sa rahmetli Hasetom i ističe da je njegovu veličinu teško približiti i opisati.

“Nažalost, meni uvijek pripadne najteži zadatak – govoriti o Asimu Ferhatoviću i pokušati dočarati njegovu veličinu. Njegov moto je bio – pomozi svakome. On je imao fenomenalno čitanje tijela. U svlačionici je osjećao kada treba nekome pomoći. Biti legenda kao Asim Ferhatović, to je neponovljivo. Ovaj turnir spada u jednu od najdužih tradicija u gradu i to potpuno zasluženo”, kazao je Fazlagić.

Asim Ferhatović Hase - undefined

Arhiv: Asim Ferhatović Hase

Osigurane su i vrijedne nagrade za učesnike, prvo mjesto 3.000 KM, drugo 2.000, treće 1.000 KM. Pored pehara i priznanja koje će dobiti učesnici, igrač koji podsjeća na Asima Ferhatovića dobit će 200 KM, najbolji strijelac 100 KM, a najbolji golman dobit će rukavice.

Utakmice će se igrati u subotu i nedjelju od 10 sati, a finalni meč je na programu u nedjelju od 18 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije