Visočka Bosna savladala Sarajevo i osvojila Hasetov memorijal

Radiosarajevo.ba
Visočka Bosna savladala Sarajevo i osvojila Hasetov memorijal
Fudbaleri Sarajeva i Bosne iz Visokog odmjerili su snage u finalu Memorijalnog turnira Asim Ferhatović Hase, a u uzbudljivoj utakmici gosti iz Visokog slavili su rezultatom 3:2.

Već u trećoj minuti, prvu šansu na utakmici za Sarajevo koristi Nihad Mujakić i donosi svom timu prednost od 1:0. Bordo tim je imao dvije šanse nakon toga, ali Resić i Salčinović nisu bili precizni.

S druge strane, i Bosna je promašila dvije šanse, prije nego je za 1:1 u 13. minuti pogodio Nuhanović. Nedugo potom je Ševkija Resić pogodio prečku.

U 17. minuti, Bekan je odlično zaustavio dva udarca Ragipovića u dvije uzastopne akcije Sarajeva, te je time sačuvao svom timu aktivan rezultat. Ipak, nije uspio zaustaviti fudbalera Sarajeva u trećoj sličnoj situaciji, te ovaj pogađa za vodstvo Sarajeva od 2:1.

Ipak, Bordo tim nije zadržao svoje vodstvo do kraja poluvremena, već u posljednjoj minuti Hodžić Visočacima donosi poravnanje nakon solo prodora i odličnog udarca.

Oba tima su igrala odličan fudbal u drugom dijel ususreta i šanse su se smjenjivale, ali pogodaka nije bilo sve do šest minuta prije kraja susreta, kada Cana pogađa mrežu Sarajeva za vodstvo i, kasnije će se ispostaviti, konačnu pobjedu Bosne od 3:2.

Najboljim golmanom proglašen je Adin Kadrić iz Sarajeva, Denis Cana iz Bosne je najbolji strijelac turnira, a nagrada igrača koji najviše podsjeća na Asima Ferhatovića otišla je u ruke Fadilu Čizmiću, piše Sport1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije