NSBiH se oglasio saopštenjem: Evo šta je sa licencama za narednu sezonu

1
Radiosarajevo.ba
NSBiH se oglasio saopštenjem: Evo šta je sa licencama za narednu sezonu
FOTO: Radiosarajevo.ba / NS BiH donio skandaloznu odluku

U prostorijama NFSBiH danas je održana sjednica Drugostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH za takmičarsku sezonu 2022./2023.

Na sjednici se odlučivalo o žalbama klubova: FK "Rudar Prijedor" Prijedor, FK "Leotar" Trebinje i FK "Radnik" Bijeljina na odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova o odbijanju licenci navedenim klubovima za učešće u takmičenju Premijer lige BiH za sezonu 2022/23.

Drugostepena komisija je jednoglasno donijela Odluke:

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

-Usvaja se žalba i Odluka Prvostepene komisije se ukida, te se izdaje licenca FK "Rudar Prijedor" Prijedor za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2022/2023.

-Usvaja se žalba i Odluka Prvostepene komisije se ukida, te se izdaje licenca FK "Leotar" Trebinje za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2022/2023;

-Usvaja se žalba i Odluka Prvostepene komisije se ukida, te se izdaje licenca FK "Radnik" Bijeljina za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2022/2023.

Ove odluke su konačne.

Ova dva navedena kluba nisu na zelenom terenu obezbijedila opstanak, no postoji mogućnost da Radnik ostane u ligi, ukoliko nijedan tim iz Prve lige RS ne dobije odgovarajuću licencu.

Iz FK Sloga Doboj, koja je bila drugoplasirani tim Prve lige RS, nadaju se da će oni biti koji će u elitni rang bh. fudbala, no sve će uskoro poznato.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije