NFSBiH donio odluku o sramotno blagoj kazni za NK Široki

3
Radiosarajevo.ba
NFSBiH donio odluku o sramotno blagoj kazni za NK Široki
Foto: FK Sarajevo / Nova skandalozna odluka

Proteklog vikenda svjedočili smo sramotnim scenama sa stadiona Pecara na kojem su ekipe Širokog Brijega i Sarajeva igrale derbi utakmicu ovog kola.

Nekolicina domaćih navijača ili bolje rečeno huligana odlučila je da prekine ovaj susret u 88. minutu time što su sa tribina pogodili dvojicu igrača Sarajeva.

Ameru Dupovcu i Hamzi Čatakoviću ukazana je liječnička pomoć, a igrači gostujuće ekipe nisu željeli nastaviti susret pa je on prekinut.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine jučer je registrovala utakmicu službenim rezultatom 3:0 za domaći tim, a danas je stiglo proširenje odluke o kazni za ove nerede.

I Široki i Sarajevo su kažnjeni sa po 5.000 KM, a pored toga Pecara će biti zatvorena za publiku na naredne četiri utakmice.

Svakako da je ovo još jedna u nizu skandaloznih odluka organa NSFBiH i pravo je pitanje u kojem smjeru ide fudbal u našoj zemlji ako se huligani i oni koji trpe njihovo divljanje kažnjavaju jednako.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije