! / NFSBiH odgovorio na optužbe o neispravno postavljenoj zastavi BiH

27. 05. 2022. u 17:23:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nogometni/fudbalski savez BiH zaista je pod konstantniim pritiskom javnosti, a u posljednje vrijeme pojavili su se i natpisi u pojedinim medijima koji kritikuju krovnu kuću bh. fudbala zbog navodno nepropisno postavljene zastave BiH.

Riječ je o zastavi koja je postavljena ispred zgrade Saveza, koji je danas na zvaničnoj stranici reagovao na pomenute natpise.

“Nogometni/fudbalski savez Bosne i Hercegovine ovim putem želi reagovati na natpise u pojedinim medijima o načinu na koji je postavljena zastava BiH ispred administrativne zgrade.

U potpunosti podržavamo novinarsku slobodu i pravo na slobodan govor svakog pojedinca. Međutim, ne možemo razumjeti potrebu da lično mišljenje i stavovi budu mjerilo na osnovu kojeg se procjenjuje da li je državna zastava postavljena u skladu sa zakonom.

Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine, na sjednici Predstavničkog doma održanoj 6. juna 2001. godine i na sjednici Doma naroda održanoj 23. maja 2001. godine, usvojila je Zakon o zastavi Bosne i Hercegovine, u kojem nije jasno precizirano kako se zastava u vertikalnom položaju službeno ističe.

Nemamo namjeru voditi polemiku da li je zastava ispred zgrade NS/FS BiH u Sarajevu postavljena pravilno", piše u objavi Saveza.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)