NS Crne Gore smijenio selektora jer je odbio voditi ekipu protiv Kosova

Radiosarajevo.ba
NS Crne Gore smijenio selektora jer je odbio voditi ekipu protiv Kosova
FOTO: Arhiv / Ljubiša Tumbaković

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore smijenio je dosadašnjeg selektora nacionalne selekcije Ljubišu Tumbakovića.

FSCG je do takve odluke došao nakon što je Tumbaković odbio voditi ekipu na utakmici protiv Kosova, prenose crnogorski mediji.

Selektor Crne Gore odbio voditi tim protiv Kosova, a isto uradili i pojedini igrači

Članovi Izvršnog odbora donijeli su jednoglasnu odluku o smjeni dosadašnjeg selektora nacionalne selekcije Ljubiše Tumbakovića zbog odluke da ne vodi ekipu na spomenutoj utakmici, što predstavlja neprijatno iznenađenje i kršenje profesionalnih obaveza definiranih ugovorom, saopćio je FSCG, prenose "Vijesti".

Meč protiv Kosova odbili su da igraju fudbaleri Crvene zvezde Mirko Ivanić i Filip Stojković, a na klupi nije bilo Ljubiše Tumbakovića.

Kako pišu Vijesti, selektor i igrači, rođeni u Srbiji, prethodnih dana su bili izloženi "žestokim pritiscima iz Beograda, koji su dolazili iz navijačko-klupskih struktura".

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo fudbaleri Crne Gore i Kosova odigrali su neriješeno 1:1.

Rashica iznenadio sve: Kosovo povelo protiv Crne Gore

Odmah poslije meča održana je hitna sjednica Izvršnog odbora FSCG zbog dešavanja u i oko reprezentacije uoči utakmice trećeg kola kvalifikacija za EURO 2020 i donijeta je odluka o smjeni Tumbakovića, koji je selekciju Crne Gore preuzeo u februaru 2016.

„Članovi Izvršnog odbora izrazili su ogromno žaljenje što su pritisci iz pojedinih krugova učinili da u ovom važnom meču za nacionalni tim ne nastupe Filip Stojković i Mirko Ivanić, i što su nesportske stvari u ovom slučaju pobijedile fudbal i sport“, navodi se u saopćenju FSCG.

Izvršni odbor je, također, odlučio da nacionalni tim na utakmici sa Češkom sa klupe predvodi tandem Miodrag Džudović i Dragoje Leković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije