NS BiH: Izvinjavamo se grčkom savezu, ali neredi su nastali provokacijom Manolasa

Radiosarajevo.ba
NS BiH: Izvinjavamo se grčkom savezu, ali neredi su nastali provokacijom Manolasa
Brojni incidenti na terenu i tribinama obilježili su kvalifikacionu utakmicu reprezentacija Bosne i Hercegovine i Grčke, zbog čega će Nogometni savez BiH pokrenuti istragu.

U svom saopćenju nakon utakmice, članovi NS BiH uputili su izvinjenje Fudbalskoj asocijaciji Grčke zbog incidenta u kojem je napadnut jedan grčki igrač.

"NS/FS BiH osuđuje svaki vid nasilnog ponašanja, bez obzira o kome se radi. Postupak pomoćnog trenera Stephana Giillia bit će analiziran, nakon čega će nadležni organ donijeti odgovarajuću odluku u vezi s tim", ističu iz NS BiH.

Ipak, iz Saveza naglašavaju da je navedeni incident samo epilog onog što se dešavalo na terenu tokom utakmice, te da je poznati grubi stil igre Grčke rezultirao povredama dvojice bh. reprezentativaca. Zbog toga je, napominju, Senad Lulić završio u bolnici na operaciji, dok je Toni Šunjić dobio udarac u glavu.

"Nažalost, nakon grubog prekršaja u 15 minuti kada je Lulić dobio žestok udarac laktom u lice, protivnički igrač nije dobio niti žuti karton. Isti slučaj je bio i kod povrede Šunjića. I onda je sve eskaliralo provokacijom Manolasa upućenoj našim navijačima, što je bio samo nastavak storije koja je započela u Atini od novembra prošle godine, kada smo doživjeli niz neugodnosti na tribinama i na terenu", dodaju iz NS BiH.

Ipak, na kraju svega NS BiH je iskazao iskenu zahvalnost vjernim navijačima koji su bodrili ekipu, kao i sponzorima koji su pomogli održavanje utakmice, te naravno igračima koji su "uložili i posljednji atom snage na terenu.

"Iz ove utakmice moramo izvući pouku, te se vratiti na put koji nas vodi na Svjetsko prvenstvo u Rusiju još kompaktniji i snažniji. Put će biti trnovit, ali dok ima šanse, nećemo odustati", zaključuje se u saopćenju iz NS BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije