Skibbe: Nismo pravili mnogo prekršaja, sretan sam zbog rezultata

Radiosarajevo.ba
Skibbe: Nismo pravili mnogo prekršaja, sretan sam zbog rezultata
FOTO: AA / Michael Skibbe
Reprezentacija Grčke remizirala je večeras s reprezentacijom Bih, a rezultatom utakmice zadovoljan je i selektor gostujuće selekcije Michael Skibbe.

"Za početak želim reći da smo vidjeli interesantan meč, dvije ekipe koje su se borile za svaki pedalj terena. Oba tima su igrala dobro, BiH je bila bolja u prvo dijelu, pogotovo nakon prekida, zbog visine igrača. U drugom poluvremenu smo igrali bolje, a do 80. minute smo bili bolja ekipa. Kreirali smo neke velike šanse, ali nismo postigli gol. BiH, s druge strane, imala je neke šanse pred kraj utakmice", kazao je Skibbe na konferenciji za medije.

On je istaknuo kako je put do Rusije još uvijek otvoren, te kako se i dalje nada dobrim odnosima sa bh. reprezentacijom jer je "Baždarević njegov kolega".

"Nije mi drago zbog povrede Lulića, nadam se da će se što prije vratiti na teren. jasno je da smo se borili na terenu, ali nismo pravili mnogo prekršaja. Igrali smo jako dobro u odbrani. BiH je pokušavala igrati sa mnogo dugih lopti, a kada igrate tako onda nije lako pronaći napadače", dodao je Skibbe.

Na kraju konferencije rekao je kako je jedan igrač Grčke napadnut od pomoćnog trenera, te da je u tom okršaju izgubio zub.

"Oba meča su bila gruba, to je istina. Oba tima znaju da je Belgija jako dobra i da naše reprezentacije nisu bile na Euru. Oba tima žele u Rusiju. Mislim da su oba tima zbog toga igrala dosta grubo. Nijedna ekipa nije željela izgubiti", zaključio je Skibbe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije