Lulić uspješno operisan, i Šunjić se osjeća dobro

Anadolija
Lulić uspješno operisan, i Šunjić se osjeća dobro
Iz Fudbalskog saveza BiH danas su saopštili da je reprezentativac Senad Lulić sinoć podvrgnut operativnom zahvatu, koji je protekao kako je planirano, te da se dobor osjeća.

Lulić je sinoćnju utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018 protiv Grčke na Bilinom polju napustio zbog povrede u 21. minuti. Ispostavilo se da se radi o povredi ozbiljnije priorode, te je odmah prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica.

“Lulić je jučerašnju utakmicu morao da napusti zbog povrede. Imao je dvije rane koje su krvarile. Radilo se prelomu jagodične kosti, kao i prelomu polja očne duplje i sinoć je podvrgnut operativnom zahvatu u Kantonalnoj bolnici Zenica. Postoperativni tok je uredan, njegovo stanje je stabilno i on se sada dobro osjeća. Naš reprezentativac će do ponedjeljka ostati na bolničkom liječenju“, kazao je za internet stranicu bh. saveza Reuf Karabeg, doktor u medicinskom timu reprezentacije BiH.

Karabeg je potvrdio i da je Toni Šunjić, koji je također, susret sa Grčkom napustio zbog povrede, sada dobro. Odbrambeni igrač dobio je neugodne udarce u koljeno i glavu, ali nije teže povrijeđen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije