Novo pojačanje Uniteda je imalo dogovor s Realom: Klub ga ucijenio i došao je na Old Trafford

0
Radiosarajevo.ba
Novo pojačanje Uniteda je imalo dogovor s Realom: Klub ga ucijenio i došao je na Old Trafford
Foto: Manchester United / Leny Yoro

Mladi francuski defanzivac Leny Yoro (18) novo je pojačanje Manchester Uniteda pristiglo iz Lillea za čak 62 miliona eura (121,26 miliona KM).

Yoro je za "Crvene đavole" potpisao ugovor do 2029. godine, s opcijom produženja na još godinu dana.

"Potpisati za klub veličine i ambicije Manchester Uniteda tako rano u mojoj karijeri je nevjerovatna čast", poručio je mladi Francuz, prenosi Hina.

GRAS obavijestio građane: Zbog udesa tramvaji voze samo određene dionice

GRAS obavijestio građane: Zbog udesa tramvaji voze samo određene dionice

Međutim, engleski i španski mediji navode kako se iza ovog transfera odvijala prava drama.

Yoro je želio karijeru nastaviti u Real Madridu, no aktuelni europski prvak je za njegove usluge ponudio 30 miliona eura (58,67 miliona KM), dvostruko manje od ponude s Old Trafforda.

Španska Marca piše kako je Lille čak zaprijetio igraču da će ga ostaviti godinu dana bez igranja i na klupi ako ne potpiše s "Crvenim đavolima".

"Kraljevski klub" je navodno mjesecima radio na potpisu i sve je dogovorio s igračem. No, Lille je za transfer Yoroa tražio između 50 i 60 miliona, iznos koji su u Madridu smatrali nesrazmjernim za vrlo perspektivnog, ali još nedokazanog nogometaša koji je do kraja ugovora imao još samo jednu sezonu.

Za njegove usluge su bili zainteresirani i PSG, te Liverpool, no United je sve nadmašio.

"Leny je jedan od najuzbudljivijih mladih defanzivaca u svjetskom fudbalu, on posjeduje sve atribute potrebne da se razvije u vrhunskog stopera“, naglasio je za klupsku stranicu Dan Ashworth, sportski direktor Manchester Uniteda.

Yoro, koji je igrao za sve mlađe uzraste francuske reprezentacije, prošle sezone je uvršten u najbolju momčad Le Championnata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije