Legendarni Ruud van Nistelrooy se vratio u Manchester United

1
Radiosarajevo.ba
Legendarni Ruud van Nistelrooy se vratio u Manchester United
Foto: EPA - EFE / Ruud van Nistelrooy

Jedan od najboljih strijelaca u historiji Manchester Uniteda, Nizozemac Ruud van Nistelrooy (48) vraća se na Old Trafford i to u ulozi pomoćnika aktuelnom treneru "crvenih đavola", svom sunarodnjaku Eriku ten Hagu.

Uprkos lošoj prošloj sezoni u kojoj je United završio na osmom mjestu Premier lige, što mu je najlošiji plasman još od 1990., Te Hag je potpisao produženje ugovora do ljeta 2026. godine, no sada će uz sebe na klupi imati klupsku legendu.

Van Nistelrooy je nosio dres Manchester Uniteda od 2001. do 2006. godine te za to vrijeme postigao 150 pogodaka i 219 nastupa u svim takmičenjima te je osvojio po jedan naslov prvaka Engleske i FA Kup.

Narod je rekao svoje, Zelenski mijenja retoriku: Pravi li Ukrajina veliki zaokret?

Narod je rekao svoje, Zelenski mijenja retoriku: Pravi li Ukrajina veliki zaokret?

Kao glavni trener vodio je PSV iz Eindhovena do drugog mjesta u nizozemskom prvenstvu u sezoni 2022/23.

"Zajedno s Erikom radit ćemo na ojačavanju naše prve momčadi u svim područjima. Osvježavanje stručnog štaba je važan dio tog procesa. Osobito je zadovoljstvo zaželjeti dobrodošlicu Ruudu prilikom njegovog povratka u klub u kojem je kao igrač imao toliko uspjeha", kazao je sportski direktor Uniteda Dan Ashworth.

Uz Van Nistelrooya, Ten Hagov pomoćnik u sljedećoj sezoni bit će i Rene Hake, pa će kompletan klupski štab biti nizozemski.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije