Nova drama na Wembleyju: Navijač pao s tribina, prevezen u bolnicu

1
Radiosarajevo.ba
Nova drama na Wembleyju: Navijač pao s tribina, prevezen u bolnicu
Foto: Catherine Ivill / Navijač pao s tribina

Dok je sva pažnja bila usmjerena na utakmicu Hrvatske i Engleske na Wembleyju, prava drama se odvijala uz teren ovog kultnog stadiona. Jedan navijač je pao s tribina na početku utakmice.

Nije se micao jedno vrijeme, a svjedoci kažu da je osoblju stadiona trebala cijela vječnost da dođe do navijača koji je pao i da mu pomognu. I dalje je nepoznato kako je došlo do ove nesreće, kao i identitet navijača, piše 24 sata.

„Vidjeli smo kako su njegove noge prešle preko barijere, a zatim je pao i udario o zemlju i nije se micao. Jedan dečko, koji je to sve vidio, počeo je plakati“, kazao je jedan engleski navijač, prenose engleski mediji.

Dok su domaći navijači slavili pobjedu Engleske protiv Hrvatske na otvaranju Eura golom Sterlinga, nesretni navijač je prebačen u bolnicu s ozbiljnim povredama.

I portparol Wembleyja je za engleske medije potvrdio da je došlo do nesreće, ali nije iznio detalje već je dodao kako je istraga u toku.

„Možemo potvrditi da je navijač pao s tribine odmah na početku utakmice. Na licu mjesta mu je ukazana pomoć i prebačen je u bolnicu s ozbiljnim povredama. Nastaviti ćemo raditi s UEFA-om da se slučaj istraži i dalje ćemo pratiti situaciju“, kazao je portparol.

Ova vijest je mnoge šokirala s obzirom da su i dalje pod utiscima nakon onoga što se desilo Christianu Eriksenu drugi dan Europskog prvenstva.

Podsjetimo, danski reprezentativac se srušio na stadionu na utakmici protiv Finske i preživio srčani udar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije