Simon Kjaer od šoka nije mogao igrati: Prvi dotrčao i spasio Eriksena

0
Radiosarajevo.ba
Simon Kjaer od šoka nije mogao igrati: Prvi dotrčao i spasio Eriksena
Foto:Prtsc/Twitter / Trenutak kada je Kjaer pomogao Eriksenu

Dvoboj u Kopenhagenu obilježio je događaj iz 43. minute utakmice kada se danski veznjak Christian Eriksen srušio na pod.

Igrač milanskog Intera pao je u nesvijest, a medicinska ekipa je odmah dotrčala prema njemu i počela s oživljavanjem. Eriksen je potom na nosilima koja su bila zaklonjena bijelim platnom iznesen s terena i hitno prevezen u bolnicu, a utakmica je prekinuta, prenosi Vecernji.hr.

Danski nogometni savez je kasnije objavio kako je Eriksen budan i stabilan. Utakmica se nastavila dva sata kasnije, a UEFA je objavila kako su igrači obje momčadi pristali na nastavak susreta nakon što su čuli dobre vijesti iz bolnice.

"Moji igrači su bili potpuno emocionalno prazni, drže jedni druge. Bilo je to traumatično iskustvo", rekao je Casper Hjulmand, trener danske reprezentacije.

Hjulmand je otkrio da kapitan momčadi Simon Kjaer, koji je Eriksenov blizak prijatelj, od šoka nije mogao nastaviti susret.

"Simon je bio duboko, duboko pogođen. Duboko pogođen. Jednostavno, nije mogao nastaviti," pojasnio je Hjulmand.

Istakao je i kako je njegova momčad izgubila jer nije bila dovoljno agresivna. "Ne možete igrati nogometnu utakmicu na ovoj razini, a da ne budete agresivni. To se ne može učiniti" dodao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije