Nogometni savez BiH zbog pandemije COVID-19 prekida Premijer ligu?

Radiosarajevo.ba
Nogometni savez BiH zbog pandemije COVID-19 prekida Premijer ligu?
Foto: NFSBiH / Nogometni savez BiH

Nogometni savez Bosne i Hercegovine bi danas trebao donijeti odluku da se odgodi BH Telecom Premijer lige BiH, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Informacija još nije potvrđena iz NSBiH, ali se očekuje da će se čelni ljudi naše "kuće nogometa" oglasiti, nakon što su jutros poslali i dopis prema Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA) u kojem se traži odgađanje utakmice baraža sa Sjevernom Irskom, koja je planirana da se 26. marta odigra u Zenici, o čemu je naš portal već pisao.

Nogometni savez BiH od UEFA-e traži odgađanje baraža za Euro

Iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine jutros je otišao dopis prema Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA) u kojem se traži odgađanje utakmice baraža sa Sjevernom Irskom, koja je planirana da se 26. marta odigra u Zenici, saznaje portal Radiosarajevo.ba. Zbog koronavirusa iz dana u dan se u Bosni i Hercegovini, regionu i Europi odgađaju brojne aktivnosti.

Podsjetimo, NSBiH je ranije donio odluku da se susreti 23. i 24. kola igraju bez gledalaca.

“Postoji mogućnost odgađanja Premijer lige BiH. Još uvijek nije donesena nikakva odluka. Čekamo instrukcije. Uglavnom, sve opcije su otvorene”, rekao je Elmir Pilav, direktor Sektora za sport NSBiH, za SCsport.ba.

"Slijedeći preporuke nadležnih zdravstvenih ustanova, kao i vladinih institucija u BiH u cilju prevencije širenja virusa COVID-19, Komitet za takmičenje Nogometnog saveza BiH je na telefonskoj sjednici održanoj danas donio sljedeće odluke:

Odgađa se do daljnjeg odigravanje prvenstvenih i Kup utakmica Premijer omladinske lige BiH (U-19, U-17 i U-15), Premijer ženske lige BiH (seniorke i kadetkinje) i Premijer futsal lige BiH", najavili su jutros iz NSBiH, a u toku dana se očekuje i odluka da se do daljnjeg suspendira i takmičnje u BH Telecom Premijer lige BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije