Nogometni savez BiH od UEFA-e traži odgađanje baraža za Euro

A. S.
Nogometni savez BiH od UEFA-e traži odgađanje baraža za Euro
FOTO: AA / Nogometni savez BiH

Iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine jutros je otišao dopis prema Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA) u kojem se traži odgađanje utakmice baraža sa Sjevernom Irskom, koja je planirana da se 26. marta odigra u Zenici, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

PITAMO VAS Treba li UEFA odgoditi Europsko nogometno prvenstvo 2020?

Zbog koronavirusa iz dana u dan se u Bosni i Hercegovini, regionu i Europi odgađaju brojne aktivnosti. Sport bilježi nezapamćene udarce u posljednjih 20-ak godina. Sve je krenulo s igranjem pred praznim stadionima, a kako sada stvari stoje brojne će utakmice biti odgođene i upitan je završetak ligaškog dijela takmičenja u europskim državama.

Izvor blizak Nogometnom savezu BiH nam je potvrdio da će dopis potpisao predsjednik našeg Saveza Elvedin Begić.

Podsjetimo, zbog koronavirusa iz dana u dan se u Bosni i Hercegovini, regionu i Europi odgađaju brojne aktivnosti.

Sport bilježi nezapamćene udarce u posljednjih 20-ak godina.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine krajem marta bi trebala igrati prvi susret u baražu za Europsko prvenstvo. Nogometni savez BiH je bio pustio, pa zaustavio prodaju ulaznica, za susret u kojem naši Zmajevi trebaju ostvariti dvije pobjede da bi se plasirali na Euro 2020.

Iz Slovačke je stigla vijest da će se drugi susret baraža u Bratislavi, između Slovačke i Republike Irske, igrati bez gledalaca. 

Sve je krenulo s igranjem pred praznim stadionima, a kako sada stvari stoje brojne će utakmice biti odgođene i upitan je završetak ligaškog dijela takmičenja u europskim državama.

"Nadamo se da će UEFA odgoditi susret. Brojni su problemi u vezi COVID-19. Reprezentativci nam ne mogu putovati. Italija je u "Crvnoj zoni". Nije se za igrati...", kaže izvor iz NSBiH za Radiosarajevo.ba.  

Za naredni period su otkazana sva planirana okupljanja mlađih kategorija (kampovi i prijateljske utakmice), a prvenstvena takmičenja u sljedeća dva kola će biti održana bez prisustva gledalaca. Ostale mjere će biti preduzimane u skladu sa trenutnom situacijom, a provodiće se aktivnosti na realizaciji propisanih odluka nadležnih državnih organa.

Administracija NSBiH je u stalnom kontaktu sa UEFA-om. 

Uskoro će se oglasiti i Nogometni savez BiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije