PITAMO VAS Treba li UEFA odgoditi Europsko nogometno prvenstvo 2020?

A. S.
PITAMO VAS Treba li UEFA odgoditi Europsko nogometno prvenstvo 2020?
Foto: UEFA / Treba li UEFA odgoditi Europsko prvenstvo 2020?

Zbog koronavirusa iz dana u dan se u Bosni i Hercegovini, regionu i Europi odgađaju brojne aktivnosti.

Sport bilježi nezapamćene udarce u posljednjih 20-ak godina.

Sve je krenulo s igranjem pred praznim stadionima, a kako sada stvari stoje brojne će utakmice biti odgođene i upitan je završetak ligaškog dijela takmičenja u europskim državama.

Belfast Telegraph piše: Protiv Bosne i Hercegovine za Euro 2020 pred praznim tribinama?

Iako je za utorak bilo najavljeno da će Europska nogometna federacija (UEFA) donijeti odluku da li će se krajem marta ili ne igrati baraž za Europsko prvenstvo, to se jučer u Amsterdamu nije dogodilo. No, prema pisanju irskog dnevnika Belfast Telegraph i dalje se postavljaju pitanja oko predstojećeg polufinala play-offa za Euro 2020.

Italija je u strahu prekinula prvenstvo. Švicarci su takvu odluku donijeli još ranije. U Bosni i Hercegovini je jučer donesena odluka da se BH Telecom Premijer liga igra bez gledatelja u naredna dva kola. 

Samim tim i vječiti derbi na Koševu, između Sarajeva i Željezničara, narednog vikenda igrat će se bez navijača.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine krajem marta bi trebala igrati prvi susret u baražu za Europsko prvenstvo. Nogometni savez BiH je jučer pustio, pa zaustavio prodaju ulaznica, za susret u kojem naši Zmajevi trebaju ostvariti dvije pobjede da bi se plasirali na Euro 2020.

Istog dana iz Slovačke je stigla vijest da će se drugi susret baraža u Bratislavi, između Slovačke i Republike Irske, igratoi bez gledalaca. 

Kako Radiosarajevo.ba saznaje od izvora bliskog NSBiH i u našoj "kući nogometa" očekuju da će UEFA donijeti istu odluku kada je riječ o meču koji se 26. marta treba igrati u Zenici, na stadionu Bilino polje.

Ono u što su sve oči usmjerene je Europsko nogometno prvenstvo koje bi se trebalo odigrati u razdoblju od 12. juna do 12. jula 2020. godine. 

Za sada su, prema nekim informacijama, nogometni savezi pojedinih europskih zemalja poslali zahtjev UEFA-i da se odgodi Europsko nogometno prvenstvo, ali UEFA ne razmatra taj zahtjev i o tome se još ne razgovara.

Međutim, ako se situacija s koronavirusom pogorša, čini se da krovna europska nogometna organizacija neće imati izbora.

Na našoj Facebook stranici Radio Sarajevo Sport postavili smo pitanje "Treba li UEFA odgoditi Europsko nogometno prvenstvo 2020?", pa na pitanje možete odgovoriti na OVOM linku. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije