COVID-19: Euro 2020 pred odgodom, savezi predlažu novi termin Europskog prvenstva

Radiosarajevo.ba
COVID-19: Euro 2020 pred odgodom, savezi predlažu novi termin Europskog prvenstva

Brojni europski fudbalski savezi traže od Europske fudbalske federacije (UEFA) da odloži Europsko prvenstvo planirano za ljeto ove godine, odnosno period od 12. juna do 12. jula.

Naravno, razlog je virus COVID-19 koji je izazvao haos u Europi i, između ostalog, odgodio brojna nacionalna fudbalska prvenstva. Tako je italijanska Serija A prekinuta do 3. aprila, što znači da je neizvjesno da li će se i kada šampionat završiti.

Upravo je Italija, odnosno Rim, 12. juna trebao biti domaćin uvodne utakmice Eura 2020. Torinski "Tuttosport" piše da UEFA ozbiljno razmatra odgađanje Europoskog prvenstva, pri čemu se predlaže da Euro bude održan u ljeto 2021. godine.

Možda najveća nepoznanica ovakvog scenarija je sudbina utakmica baraža u kojima, između ostalog, učestvuje i rerezentacija BiH. Sve češće se govori da će i mečevi baraža, zakazani za kraj marta, biti odloženi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije