Revija promašaja na Bilinom polju: Nesavladivi Pavlović osvetio se bivšem klubu

Radiosarajevo.ba
Revija promašaja na Bilinom polju: Nesavladivi Pavlović osvetio se bivšem klubu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Detalj sa utakmice NK Čelik - FK Sarajevo

NK Čelik ugostio je u Zenici na stadionu Bilino polje FK Sarajevo u sklopu drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a rezultat na kraju meča je glasio 0:0.

U sedmoj minuti utakmice, Bordo klub je ostao bez svog ponajboljeg igrača. Naime, Mersudin Ahmetović se požalio na povredu lijeve noge. Nakon što mu je ukazana liječnička pomoć ustanovljeno je da neće moći nastaviti utakmicu, pa je umjesto njega u igru ušao Gedeon Guzina. 

Domaći su mogli do vodstva sredinom prvog dijela.

Veliki kiks je napravio Bojan Letić, ali su na kraju defanzivci Sarajeva uspjeli otkloniti opasnost nakon što je Grahovac prebacio Kovačevića.

Skoro s gol linije je loptu izbio Besim Šerbečić.

Osim ove velike šanse za domaće, sredinom prvog poluvremena večerašnje utakmice Čelika i Sarajeva u Zenici došlo je do prekida.

Prekid su izazvali navijači Čelika koji su napravili veliku bakljadu zbog koje je glavni arbitar meča morao nakratko prekinuti igru.

Na pauzu se otišlo pri rezultatu 0:0.

U drugom dijelu je bolju igru pokazao prvak Bosne i Hercegovine, a Čelik nije mogao da povrati onu energiju iz prvog dijela.

Guzina se u velikoj prilici našao već u prvim sekundama, izašao je pred Pavlovića s lijeve strane, ali je šutirao pored gola.

Isti igrač je u šansi i u 68. minuti. Ponovo je izbio sam pred golmana gostiju, ali ga zaustavlja Pavlović. Nakon toga Hebibović izblokiran.

U 72. minuti je izuzetno lijepo gađao Tatar s ivice kaznenog prostora, ali lopta odlazi malo preko prečke gola Pavlovića.

Čelik je na novu priliku čekao sve do 81. minute, kada su uputili i prvi šut u okvir gola. Neugodan udarac je uputio Blažević, ali se istakao Kovačević.

Benjamin Tatar je u 89. minuti imao ogromnu priliku da riješi meč. Izašao je sam pred Pavlovića, koji je zaustavio njegov udarac i izrastao u junaka ove utakmice.

Ostalo je 0:0 i stari rivali su podijelili bodove.

 

Stadion: Bilino polje. Gledalaca 10.000. Sudija Dragan Petrović. Žuti kartoni: Aganspahić, Huseinbašić (Čelik) Lazić, Guzina, Gavrić (SArajevo)

Čelik: Pavlović, Vrhovac, Dedić (od 86. Carlos), Dilaver (od 73. Aganspahić), Huseinbašić, Grahovac, Isić (od 78. Brekalo), Pecelj, Blažević, Perišić, Jamak.

Sarajevo: Kovačević, Šabanović (od 61. Đokanović), Lazić, Velkoski, Letić, Šerbečić, Hebibović, Gavrić (od 77. Šišić), Milanović, Tatar, Ahmetović (od 12. Guzina).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije