Iz FK Željezničar oštro osudili napad pripadnika MUP-a ZDK na Manijake

Radiosarajevo.ba
Iz FK Željezničar oštro osudili napad pripadnika MUP-a ZDK na Manijake
Foto: FK Željezničar / Manijaci

Jučerašnji susret između Mladosti i Željezničara (0:2) obilježio je incident. Naime, na poluvremenu susreta izbila je tuča između gostujućih navijača i policije.

Pojavio se snimak obračuna policije i Manijaka na tribinama stadiona kod Kaknja

Tuča između Manijaka i policije na susretu Mladosti i Željezničara

Kako saznajemo, sukob se dogodio iz čista mira dok su neki navijači na poluvremenu išli po osvježenje. Povrijeđenim navijačima se nakon incidenta ukazivala ljekarska pomoć, a neki od njih su privedeni. 

Amar Osim dao kraći komentar na prvu pobjedu

Iz FK Željezničar oštro su osudili bespotrebnu upotrebu sile nad navijačima Željezničara na utakmici u Doboju kod Kaknja, te apelirali na utvrđivanje razloga ovakvog postupanja MUP-a ZDK.

"Željezničar je u okviru 2. kola Premijer lige BiH savladao Mladost sa 2:0, a na fer i korektnu utakmicu mrlju je bacio postupak pripadnika MUP-a ZDK koji su na poluvremenu utakmice bespotrebno upotrijebili silu nad našim navijačima. Smatramo da za takav čin nije bilo povoda i apelujemo na nadležne da ispitaju razloge ovakvog postupanja", naveli su iz FK Željezničar.

Podsjećamo, nogometaši Željezničara nisu htjeli nastaviti susret nakon tuče, ali kada se incident smirio dat je zvižduk za nastavak susreta. 

Trijumf Želje u Doboju kod Kaknja: Zec i Krpić obradovali "Manijake"

Željezničar je kasnije postigao dva gola i ostvario pobjedu od 2:0. Prvu u prvenstvu.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije