Nermin Bašić: "Za nas je svaka sljedeća utakmica finalna u borbi za Evropu"

2
Radiosarajevo.ba
Nermin Bašić: "Za nas je svaka sljedeća utakmica finalna u borbi za Evropu"
Foto: Adem Ćatić / FK Željezničar / Nermin Bašić

Željezničar će u okviru 29. kola m:tel Premijer lige BiH dočekati ekipu Igmana iz Konjica.

Šef struke Plavih sa Grbavice Nermin Bašić je najavio ovaj meč.

"Trenutno smo u fazi gdje za nas svaka sljedeća utakmica finalna u borbi za Evropu. U ovaj meča ulazimo poslije veoma stresne mentalno utakmice u Banjoj Luci ekipa se digla, svjesni su momci važnosti svake utakmice i mislim da će protiv Igmana biti zahtjeva i teška utakmica. Znamo da je ekipa Igmana dobro posložena sa iskusnim igračima, koji su osvajali i mogu se nositi sa pritiscima, vođeni fenomenalnim trenerom za ovu ligu. Od svoje ekipe očekujem pozitivnu reakciju od ove zadnje utakmice, gdje smo nakupili nekih negativnih stvari, da pokušamo to pozitivno prenijeti na teren, da budemo pravi, da zajedno sa našim igračima idemo do pobjede", kazao je Bašić, prenosi SCsport.

Schmidt Dodiku: Doći ću u Laktaše da popijemo šljivovicu zajedno! Do tad, ja sam visoki predstavnik!

Schmidt Dodiku: Doći ću u Laktaše da popijemo šljivovicu zajedno! Do tad, ja sam visoki predstavnik!

"Falila su nam dva igrača zbog povreda, malo smo izrotirali, jer smo imali pet utakmica u kratkom vremenskom periodu, zaista nemamo vremena ni za jedan normalan trening. Imamo jako kvalitetnu ekipu i široku, a za ovaj susret falit će nam kartonirani Armin Hodžić, svi ostali igrači su trenutno sposobni i vidjet ćemo u kakvom ćemo sastavu nastupiti. Neće biti kalkulacija, momci koji budu najspremniji istčat će na utakmicu", zaključio je Bašić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije