Nikad lošija igra katalonskog tima, Koeman nema objašnjenje

0
Radiosarajevo.ba
Nikad lošija igra katalonskog tima, Koeman nema objašnjenje
EPA / Ronald Koeman/Arhiva

Barcelona u La Ligi igra jednu od najgorih sezona u novijoj historiji, a sinoć je poražena i od Cadiza, novajlije u ligi, sa 2:1.

Pobjednički gol za domaće postigao je Alvaro Negredo, koji je iskoristio nesigurnost zadnje linije Katalonaca i ukrao loptu na samo nekoliko metara od gola, te je lagano poslao u mrežu

“Ne smijemo da primamo takve golove. Nedostajalo nam je koncentracije”, rekao je Ronald Koeman nakon utakmice.

Koeman nije imao objašnjenje za takvu igru svog tima, te je sve više izgledno da se ni on neće predugo zadržati na klupi Katalonaca.

“Teško je objasniti šta se dogodilo jer smo imali dobru sedmicu. Prvo poluvrijeme nije bilo dobro, izgubili smo mnogo lopti. Imali smo uspona i padova tokom utakmice, kompletan tim je imao pogrešan stav. Nedostajalo je koncentracije, agresivnosti. Nije lako objasniti kako smo primili taj drugi gol”, istakao je Holanđanin.

Barcelona je pretrpjela četvrti poraz u sezoni i trenutno se nalazi na sedmom mjestu na tabeli, sa 12 bodova manje od vodećeg Atletico Madrida.

“Napravili smo veliki korak unazad kada je reč o borbi za titulu. Razočaravajuće je, ali moramo to da prihvatimo. Razlika od 12 bodova u odnosu na tim tako jak kao što je Atletico Madrid je zaista velika. Ostali je još mnogo utakmica do kraja, ali moramo da napredujem", zaključio je Koeman, a piše scsport.ba.

Narednu utakmicu katalonski tim igraće protiv Juventusa u Ligi prvaka.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije