Barcelona deklasirala Osasunu, Pjaniću ni minuta

5
Radiosarajevo.ba
Barcelona deklasirala Osasunu, Pjaniću ni minuta
Foto: EPA-EFE / Miralem Pjanić/Arhiva

Barcelona je u 11. kolu La Lige uvjerljivo pobijedila Osasunu. Trijumf 4:0 došao joj je u najboljem trenutku.

Barca je naime u prethodnih šest prvenstvenih utakmica pobijedila, a samo jednom i čak tri puta izgubila, zbog čega je pala na 13. mjesto.

Zanimljivo, prva tri gola, kojima je riješena Osasuna, postigli su igrači koji su najviše pod kritikama navijača i javnosti.

Martin Braithwaite, koji je prošle zime doveden samo zato što su svi napadači bili ozlijeđeni, nakon čega nije pokazao da je igrač za Barcelonu, pogodio je u 29. minuti.

Antoine Griezmann, koji nikako da opravda prtljagu s kojom je došao u klub; odštetu od 120 miliona eura i reputaciju jednog od najboljih nogometaša svijeta, zabio je za 2:0 u 42. minuti.

Philippe Coutinho, najskuplje pojačanje u historiji Barcelone, plaćeno 145 miliona eura, koje je brzo nakon dolaska iz Liverpoola poslano na posudbu u Bayern, riješio je susret golom za 3:0 u 57. minuti.

Lionel Messi zaključio je pobjedu golom u 73. minuti, a nakon postignutog pogotka skinuo je Bracelonin dres kako bi pokazao da na sebi nosi i dres Diega Armanda Maradone dok je igrao za Newells Old Boyse. Na taj način je odao priznanje jednom od najvećih nogometaša svih vremena.

Naš Miralem Pjanić nije ulazio u igru, susret je odgledao s Barcelonine klupe, prenosi scsport.ba.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije