Barcelona bez problema savladala Ferencvaros, Pjanić igrao do 76. minute

0
Radiosarajevo.ba
Barcelona bez problema savladala Ferencvaros, Pjanić igrao do 76. minute
Foto: Twitter / Barcelona/Arhiva

Okončane su prve utakmice nove sezone Lige prvaka.

Barcelona je na svom Nou Campu bez problema savladala Ferencvaros sa 5:1, iako su Mađari prvi prijetili u ovom susretu.

Čak su došli i do gola preko Nguena, ali je on poništen zbog ofsajda.

Nakon toga su za Barcu pogađali Messi iz penala, Ansu Fati i Coutinho, a nakon što je u 68. minuti isključen Gerard Pique, Kharatin je postigao počasni gol za Ferencvaroš iz penala za 3:1, piše Sport Centar.

U 84. minuti mladi supertalentovani Pedri postiže pogodak za 4:1, da bi konačnih 5:1 u 89. minuti postavio rezervista Dembele.

Miralem Pjanić je u ovom susretu na terenu bio do 76. minute, kada ga je zamijenio Busquets. Na drugoj je strani cijeli meč odigrao Adnan Kovačević, dok je Eldar Ćivić teren napustio u 63. minuti.

Derbi večeri odigran je u Parizu, gdje je PSG ugostio Manchester United, a Crveni đavoli su u samom finišu stigli do velike pobjede.

Gledali smo uzbudljivi napet meč sa dosta prilika na obje strane, a na kraju se bolje snašao tim Olea Gunnara Solskjaera i slavio sa 1:2.

Basaksehir našeg Edina Višće poražen je na gostovanju u Njemačkoj kod Red Bull Leipziga, a oba gola za domaće je postigao Angelino i to već u 16. i 20. minuti.

Višća je odigrao svih 90 minuta.

U jednom od zanimljivijih duela večeri, Lazio je na Olimpicu na krilima Immobilea nadigrao Dortmund. Immobile je na startu utakmice doveo Nebeskoplave u vodstvo, koje je udvostručio autogolom golman gostiju Hitz.

Mladi Akpa Akpro je u nastavku na asistenciju Immobilea postigao treći gol za Lazio, a utješni pogodak za goste postigao je Haaland.

Remiji su viđeni u duelima Chelseaja i Seville (0:0), te Rennesa i Krasnodara (1:1).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije