! / Neće u BiH: Poznato i gdje će naši klubovi igrati evropske mečeve

06. 08. 2020. u 16:11:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 4

Kubovi iz našeg regiona najvjerovatnije će, prema informacijama koje je objavio Sportski žurnal, evropske utakmice ovog ljeta igrati na Kipru.

Naime, kako sada stvari stoje, u prva dva kola, a možda i do kraja kvalifikacija igrat će sve utakmice u inozemstvu. 

UEFA još nije ozvaničila ovu informaciju, ali kako saznaje beogradski list, odluka je praktično već donesena.

Ona se odnosi na srbijanske ekipe, kako piše isti izvor, ali i klubove iz regiona, pa tako se odnosi i na predstavnike Bosne i Hercegovine. 

Ove mjere poduzete su zbog nepovoljne epidemiološke situacije, a susreti će se morati igrati na “sigurnom mjestu” – Kipru! 

“Iz FS Kipra su dali garancije UEFA da su spremni da daju stadione i organizacionu logistiku, od klubova iz ovog regiona na Rajskom otoku igrali bi utakmice iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Albanije. Čeka se potvrda odluke, koja će predstavljati ogroman hendikep za Crvenu zvezdu, Partizan, Vojvodinu i TSC”, navodi Sportski žurnal. 

Sve navedeno se odnosi i na Sarajevo, Željezničar, Borac i Zrinjski. 

Da li će domaćini biti Nikozija, Larnaka, ili Limasol, bit će određeno naknadno, ali realno je da sva tri veća grada sa Kipra budu uključena u domaćinstvo.

UEFA pravi strategiju, sa trenutnom vizijom da je najbolje rješenje da upravo na ovom otoku igraju ekipe sa epidemiološki posebno nestabilnih područja.

"U tom pogledu, UEFA zahvaljuje četiri udruženja na saradnji (Poljska, Mađarska, Grčka i Kipar), što znači da je uspjela osigurati neutralna mjesta zautakmice, a ove zemlje su neke od svojih stadiona učinile dostupnim u zakazane datume i nudeći timovima da dođu i odigraju utakmicu bez problema", navodi se iz ove nogometne organizacije.

NEMA KOMENTARA