Neće im biti lako: Evo šta Hrvatskoj treba za plasman u osminu finala

1
Radiosarajevo.ba
Neće im biti lako: Evo šta Hrvatskoj treba za plasman u osminu finala
Foto: EPA - EFE / Zlatko Dalić

Hrvatska nakon nepotpunog drugog kola ima jedan bod uz gol-razliku -3 i na posljednjem je mjestu skupine B iza Španije (+3) i Italije (+1), kao i iza Albanije (-1).

Španci i Italijani će dvoboj drugog kola igrati u četvrtak od 21 sat u Gelsenkirchenu nakon čega će situacija po pitanju plasmana biti puno jasnija. U trećem kolu u ponedjeljak od 21 sat Hrvatska igra protiv Italije u Leipzigu, dok se u isto vrijeme susreću Španjolska i Albanija u Düsseldorfu.

Što treba Hrvatskoj za osminu finala?

Pobjedom je Hrvatska mogla kalkulirati i s bodom u zadnjem kolu, ali ovako je izvjesno kako će igrati samo i isključivo pobjeda, ali ni to možda neće biti dovoljno.

Baščaršijske noći | Pogledajte kako je bilo i ko je sve došao na koncert Nermina Puškara

Baščaršijske noći | Pogledajte kako je bilo i ko je sve došao na koncert Nermina Puškara

Ako Italija izgubi od Španije, Hrvatska bi tom pobjedom preskočila Italiju, ali morat će gledati i što će u isto vrijeme napraviti Albanija koja je još itekako u igri i pobjedom nad Španijom može dodatno zakomplikovati situaciju.

Hrvatska s četiri boda može biti i druga i treća i četvrta, ali iz ove pozicije, svaki prolazak skupine nakon ovakve dvije utakmice bio bi veliki uspjeh, pišu 24sata.

Raspored do kraja

Španjolska - Italija (četvrtak, 21 sat, Gelsenkirchen)
Hrvatska - Italija (ponedjeljak, 21 sat, Leipzig)
Španjolska - Albanija (ponedjeljak, 21 sat, Düsseldorf)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije