Navijači Želje imaju razloga za optimizam: Ovo su moguće opcije za meč sa Maccabijem

Radiosarajevo.ba
Navijači Želje imaju razloga za optimizam: Ovo su moguće opcije za meč sa Maccabijem
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Navijači Željezničara imaju razloga za optimizam

Utakmica Europske lige koja je zakazana za večeras između Maccabija i Željezničara je odgođena, jer Ministarstvo zdravstva Izraela ne dozvoljava da se odigra susret iz razloga što je novih pet članova ekspedicije Željezničara zaraženo koronavirusom.

U medijima se pojavljuju razne spekulacije oko toga šta će zapravo biti sa utakmicom, odnosno da li će i na koji način biti odigrana/registrovana.

Kako smo uspjeli saznati danas će biti donesena odluka nakon sastanka delegata utakmice, predstavnika oba kluba i zvaničnika UEFA, piše Sport1.

Još niko ne može sa sigurnošću reći kakva će odluka biti donesena, pa će se sve znati nakon današnjeg sastanka.

Jedna od opcija je i igranje utakmice na neutralnom terenu, a kao datum eventualnog odigravanja navodi se 12. septembar, a nije isključeno da utakmica bude registrovana u korist jedne od ekipa.

Ono što ide na ruku našem predstavniku je činjenica da i pored četiri igrača koja su zaražena (peti zaraženi je trener u stručnom štabu), ima dovoljan broj fudbalera na raspolaganju, prema propisima koje je izdala UEFA, što u praksi znači da su spremni za odigravanje utakmice.

Koja će biti zvanična odluka, bit će poznato tokom dana. Do tada će ekipa boraviti u hotelu u Izraelu, gdje mora boraviti dok se ne donese odluka, a od konačnog ishoda sastanka ovisi i termin povratka ekipe u našu državu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije