Željezničar otputovao u Izrael: Igrače čeka težak meč protiv Maccabija

Radiosarajevo.ba
Željezničar otputovao u Izrael: Igrače čeka težak meč protiv Maccabija
A. K. / Radiosarajevo.ba / Put u Izrael

Nogometaši Željezničara će prekosutra u Haifi odigrati utakmicu s Maccabijem u okviru prvog kola kvalifikacija za Evropsku ligu. Momčad Plavih zajedno sa stručnim štabom jutros je s Međunarodnog aerodroma Sarajevo otputovala u Izrael.

Iako je samo po sebi ovo gostovanje dosta teško, ono će biti još teže jer su igrači i štručni štab FK Željezničar obavili PCR testiranje na COVID-19, a testovi su pokazali da je šest fudbalera pozitivno te oni neće konkurisati za susret protiv Maccabija.

Željezničar je noć uoči polaska u Izrael na zvaničnoj stranici kluba objavio kako je šest igrača zaraženo koronavirusom i zbog toga Irfan Fejzić, Frane Ikić, Damir Sadiković, Mustafa Mujezinović, Ermin Zec i Samir Bekrić.

Kako su naveli iz FK Željezničar, slijetanje u Izrael planirano je za večeras, a ekipa će u srijedu obaviti i trening na stadionu Sammy Ofer u 19 sati.

Utakmica između Maccabi Haife i Željezničara igra se u četvrtak s početkom u 19 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije