Potvrđeno: Odigravanje meča Maccabi - Željezničar za sada nije upitno

Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Odigravanje meča Maccabi - Željezničar za sada nije upitno
Pixabay / Korona

Fudbalski klub Željezničar kasno sinoć je saopćio da je šest fudbalera pozitivno na koronavirus.

To su nogometaši Irfan Fejzić, Frane Ikić, Damir Sadiković, Mustafa Mujezinović, Ermin Zec i Samir Bekrić.

Svi se osjećaju dobro i trenutno su u samoizolaciji.

Sarajevska ekipa bez pomenute šestorke danas u 14 sati čarter letom putuje u Izrael na susret prvog pretkola Evropske lige, protiv domaćeg Maccabija iz Haife.

S obzirom da je UEFA prije manje od 24 saopćila da su Slovan iz Bratislave i Priština eliminisani iz evropskih kupova upravo zbog slučajeva zaraze u vlastitim redovima, pojavila se bojazan da slična sudbina ne zadesi i našeg predstavnika na međunarodnoj sceni.

Razloga za brigu ipak nema. Kako je za SCsport potvrdio Ori Cooper, novinar najznačajnijeg izraelskog lista Yedioth Ahronoth, zasad nema govora o otkazivanju utakmice Maccabi – Željezničar, koja je zakazana za četvrtak (19 sati po našem vremenu).

Isti izvor ipak naglašava kako je tek otvorena mogućnost da Maccabi zatraži od Plavih da se testiraju i nakon što doputuju u Izrael.

Dolazak Željine ekspedicije u hotel planiran je u večernjim satima, a ekipa će sutra obaviti zvanični trening na stadionu Sammy Ofer od 19 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije