Vrijedna donacija / FK Željezničar dobio 200.000 KM od Općine Novo Sarajevo

24. 06. 2020. u 14:00:00 Fena

Shares: 44

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i predsjednik Fudbalskog kluba Željezničar Admir Džubur danas su u Plavom salonu stadiona Grbavica potpisali Ugovor o realizaciji grant sredstava za FK Željezničar za 2020. godinu.

Vrijednost ugovora je 200.000 KM, a sredstva se realiziraju kroz Program podrške institucijama i subjektima od interesa za razvoj lokalne zajednice.

Sredstva su planirana za plaćanje fiksnih troškova Fudbalskog kluba Željezničar zbog drastičnog pada prihoda izazvanih pandemijom koronavirusa.

Načelnik Koldžo kazao je da Općina Novo Sarajevo pomaže FK Željezničar kao jedan od brendova općine već duži niz godina.

"Ono što posebno karakterizira ovaj ugovor i ovakvu aktivnost ove godine je činjenica da smo svi na neki način ušlu u jedan vrlo čudan period djelovanja prouzorokovanim svim ovim mjerama vezanih za pokušaj suzbijanja pandemije širenja koronavirusa. Prepoznali smo svoju društvenu ulogu u svrhu realizacije onih stvari u vrhunskom sportu koje su od općeg značaja za čitavu lokalnu zajednicu", kazao je Koldžo.

Naveo je da je Općinsko vijeće kroz rebalans budžeta promijenilo namjenu sredstva u cilju pomoći klubu u njegovom nastavku aktivnosti i finansiranju svih toškova.

"Ono što je najvažnije u čitavoj priči je da je to naš pokušaj da utječemo na pozitivne stvari kada je u pitanju saniranje posljedica u segmentu vrhunskog sporta. Činjenica je da drugi nivoi vlasti za sada nisu previše reagirali, nadam da će ovaj ugovor na neki način biti okidač pozitivnijih stvari kada je u pitanju finansiranje vrhunskog sporta, pogotovo fudbala. Društvena odgovornost svih nas je da ne dozvolimo da se ovako renomirane institucije ugase, sa željom da postignu još bolje rezultate", izjavio je Koldžo.

Predsjednik FK Željezničar Admir Džubur izrazio je zahvalnost načelniku Koldži i njegovim saradnicima i Općinskom vijeću.

"FK Željezničar u narednoj godini slavi 100 godina svog postojanja. U tom periodu bilo je i teških trenutaka, međutim, ono što nam se deševa u posljednje vijeme niko nije mogao da predvidi. Situacija u i oko kluba je dosta teška, ali FK Željezničar sigurno će postojati i narednih 100 godina uz rad, prijatelje, Općinu Novo Sarajevo. Od Željezničara u narednoj sezoni očekujemo najveće rezultate, potrudit ćemo se da sve što je pred nama opravdamo i da ostvarimo ono što želimo, a to je juriš na obje titule i da proslavimo 100 godina kako to dolikuje", kazao je Džubur.

Ekipa Željezničara trenutno se nalazi u Konjicu gdje se priprema za narednu sezonu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA