Oglasili se iz FK Željezničar nakon što je otkazana utakmica sa Maccabijem

Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz FK Željezničar nakon što je otkazana utakmica sa Maccabijem
A. K. / Radiosarajevo.ba / Put u Izrael

Utakmica prvog pretkola Europske lige između Maccabija iz Haife i Željezničara odgođena je do daljnjeg, a to su jutros potvrdili i iz Fudbalskog kluba Željezničar

"Odluku je donijelo Ministarstvo zdravstva Izraela, a UEFA će danas u toku dana donijeti zvaničnu odluku u vezi s utakmicom. Do konačne odluke UEFA-e ekipa se nalazi u hotelskim sobama", potvrdili su iz FK Željezničar.

Podsjetimo, ukupno je 11 igrača Plavih zaraženo koronavirusom. Šest ih ostalo u Sarajevo kada se pokazalo da su pozitivni za COVID-19, a jučer su nalazi testova kod još petorice članova ekipe pokazali da su pozitivni na koronavirus.

Zaraženi su nogometaši Filip Erić, Haris Hajdarević, Luka Miletić i Luka Juričić te pomoćni trener Bakir Šerbo.

Zbog toga je igračima Željezničara i delegaciji bio zabranjen izlazak iz hotela, te je i trening otkazan.

Članovi delegacije FK Željezničar, koji su bili pozitivni na testiranju na COVID-19, izolovani su u odvojene apartmane nedaleko o hotela.

Željezničar za susret s Maccabijem imao 13 registrovanih igrača sa A liste, uključujući bar jednog golmana, ali su izraelske vlasti odlučile otkazati utakmicu.

U istom protokolu se navodi da UEFA može da dozvoli promjenu termina meča u skladu sa rokovima koji će biti određeni.

UEFA može i registrovati susret službenim rezultatom 3:0 u korist protivničke ekipe, kao što je nedavno učinjeno u slučaju Slovana i Prištine.

Odluka UEFA-e očekuje se danas.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije