Nastavlja se utrka: City, United i Chelsea upisali nove trijumfe

Radiosarajevo.ba
Nastavlja se utrka: City, United i Chelsea upisali nove trijumfe
Šest utakmica šestog kola engleskog Premiershipa odigrano je u terminu od 16 sati. Nove trijumfe upisali su rivali iz Manchestera i Chelsea.

Chelsea je kao gost slavio protiv Stoke rezultatom 0:4, a heroj ove utkamice bio je Alvaro Morata koji je postigao hat-trcik. Španac je u 2. minuti doveo goste u vodstvo, da bi do poluvremena Chlesea postigao još jedan gol preko Pedra. Ekipa Antonija Contea dobro je čuvala svoju prednost, a onda je Morata s dva pogotka u 77. i 82. minuti stavio tačku na ovaj meč.

Everton je na svom stadionu nakon preokreta slavio protiv Bournemoutha rezultatom 2:1. Gosti u prednost stigli golom Kinga, da bi heroj Karamela bio Niasse koji je postigao dva pogotka u 77. i 82. minuti. Asmir Begović odigrao je svih 90 minuta za Bournemouth, dok Bešića nije bilo u sastavu Evertona.


E2-------x----------1B by watch-it-now

Minimalnu ali zasluženu pobjedu ostavio je i Manchester United koji je golom Lukakua iz 20. minute slavio protiv Southamtpona u gostima.

Manchester City na svom terenu slavio je protiv Crystala Palaca rezultato 5:0. Građani su u vodstvo stigli u 44. minuti golom Sanea, da bi se do kraja meča sljedećim redosljedom uspivali u listu strijelaca: Sterling dva puta, Aguero i Delph.

Watford je također ostavio bitnu pobjedu na gostovanju kod Swansea, dok je meč između Burnleya i Huddersfielda završen bez golova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije