Nakon utakmice: Ibrahim Šehić riječima je posebno oduševio

0
Radiosarajevo.ba
Nakon utakmice: Ibrahim Šehić riječima je posebno oduševio
Foto: Arhiv / Sehic nakon utakmice

Ibrahim Šehić je bio kapiten reprezentacije BiH u današnjoj utakmici protiv Crne Gore (0:0), ujedno i jedan od najzapaženijih pojedinaca našeg nacionalnog tima.

Golman Zmajeva nakon susreta na Grbavici je kazao:

Tu sam da svojim iskustvom pomognem ovim veoma mladim igračima. Moramo biti svjesni da je ovo jedna mlada reprezentacija, puna novih imena. Treba im vremena, treba im podrška.

Igrali smo i u novoj formaciji, malo probali igrati ofanzivnije. Sve to kad se sabere bilo je nekih pozitivnih stvari, ali i negativnih. Njihove šanse su proizašle iz naših grešaka, a te greške dolaze iz neiskustva i neuigranosti.

Nismo dobro komunicirali i ne možemo ni dobro komunicirati, jer tu smo svega tri-četiri dana zajedno, neki su prvi put tu.

Treba sve te segmente sagledati i izvuči neke pozitivne stvari, a one negativne pokušati ispraviti prije utakmica kvalifikacija”, ističe Šehić te dodaje:

Imali smo i mi svoje šanse. Da smo zabili gol i pobijedili, bila bi priča kako je sve super. Ali ima tu puno toga da se ispravi. Adi Nalić je odlično trenirao nekoliko zadnjih dana, Krunić isto obavlja dobro svoj posao, Gazibegović isto odlično odigrao na desnom beku… To su sve momci kojima treba podrška, prvi put su zajedno.

Treba im vremena da se uklope. Teško je sklapati ekipu koja je tek četiri-pet dana zajedno, gdje igrači još jedni drugima nisu naučili imena.

Treba vremena i strpljenja, čitava se generacija mijenja, to će sigurno potrajati jedan ciklus”, konstatuje Ibrahim Šehić, a prenosi Scsport.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije