Ivaylo Petev komentirao očajnu igru naših Zmajeva

2
Radiosarajevo.ba
Ivaylo Petev komentirao očajnu igru naših Zmajeva
Foto: Prtscr / Scsport.ba / Petev komentirao ocajnu igru Zmajeva

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je bez golova prijateljsku utakmicu protiv Crne Gore na Grbavici, tako da selektor Ivaylo Petev još uvijek čeka na prvu pobjedu na klupi našeg nacionalnog tima.

Bugarski stručnjak na press konferenciji nakon utakmice istakao je da nije u potpunosti zadovoljan onim što je vodio, piše Scsport.ba.

To su prijateljske utakmice, dosta debitanata i znam da to nije jednostavno. Naravno da smo dobili sliku novih igrača i zadovoljan sam i nisam. Pogriješili smo nekoliko puta i rezultat je loš. Zadovoljan sam jer smo trčali i igrali da pobijedimo. Težak je termin i fizički smo pali na kraju”, rekao je Petev, te je dodao:

“Zbog toga smo pogriješili i dali priliku Crnoj Gori da pobijedi, ali svaka čast Šehiću jer je branio ovako. Odradio je posao perfektno”.

Petev je najavio da će igrači koji nisu igrali večeras dobiti šansu u prijateljskoj utakmici protiv Danske.

Ja ne želim dijeliti igrače. Radim svoju analizu i sliku. Ima igrača koji su mi se jako svidjeli, a ima i onih koji nisu bili na nivou na kojem mogu. I psihički se mora to podnijeti. Puno žele da za 20 ili 90 minuta predstave svoj kvalitet, pa dođu i greške. Drugi ce dobiti šansu u drugoj utakmici”, dodao je Petev.

Bugarski stručnjak govorio je i o Siniši Saničaninu, kojem je dozvolio da napusti okupljanje kako bi potpisao za novi klub.

“Njegova situacija je da je slobodan igrač i sretan sam zbog novog kluba. Fali nam svako i on je standardan. Zadovoljan sam što ima novi klub”, istakao je naš selektor.

Još jednom je ponovio da je želio pobijediti u susretu sa Crnom Gorom.

Htio sam da dobijemo danas, ali je situacija kakva jeste. Prilika za nove igrače. Nisam ni ja baš sretan što nema pobjede. Ali nećemo odustati i sve ovisi o nama i moramo raditi da budemo bolji”, kazao je Petev, a potom dodao:

Sutra ćemo misliti o Danskoj, dok se slegnu emocije. Mislim da ćemo igrati bolje, jer ćemo biti već u nekom kontinuitetu. Nadam se da ćemo biti bolji tamo”.

Za kraj konferencije Petev je govorio o formaciji.

Možda nastavimo igrati 3-5-2, a možda i ne. Imam neke stvari koje preferiram, ali se moramo prigaloditi i protivnicima”, istakao je bugarski stručnjak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije